Arefe günü yapılacak zikirler

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Adile tarafından 22 Kasım 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Arefe günü yapılan en kıymetli zikirler

Bismillâhirrahmânirrahıym.

100 defa: Kulhüvallahü ehad. Allahüs samed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekûn lehû küfüven ehad. ,

100 defa: Lâ ilahe i Ha İlâ hü vahdehû lâ şeriy ke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadiyr.

100 defa Allâhümme salli alâ muhammedin ve enzilhül muk'adel mükarrabe ındeke yevmel kıyâmeh

Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v) bunların fazileti hakkında:

"Her kim arefe günleri bunları yapacak olursa Cenab-ı Allah meleklerine: "Ey meleklerim, benim kulumun yaptığı bu ibadetine karşılık olarak ne yapsam azdır.
    "Ey meleklerim, benim kulumun yaptığı bu ibadetine karşılık olarak ne yapsam azdır.

Bu kulum, haclan kabul olunmayanlar hakkında: "Ya Rabbi onların haclannı kabul et." dese, onu da kabul ederim, buyurmuştur."

2. Adile

Adile Admin

Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor:

“Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. Arefe günü cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan daha faziletlidir (Hac da iken). Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de, Lailahe illallahu vahdehü la şerike lehu. (Allah birdir, O’ndan başka ilah yoktur. O`nun ortağı da yoktur.) sözüdür.” (Muvatta,Hacc 246)