Arefe günü yapılacak dilek duaları

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve Beyza tarafından 24 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Arefe günü yapılan dilek duası nedir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur:

Arefe günü 100 İhlas-ı şerif suresi, 100 Salavat-ı şerife ile birlikte (tevhit ve teslimiyet ifadesi olan) bu dua okunursa Yüce meleklerine şöyle buyurur: "Ey meleklerim, bu kulum beni zikretti, ihlası okudu. Ondan sonra da Peygamberime salavat-ı şerife getirdi. Ben bu kuluma ne iyilik yapsam azdır. Hatta bu kulum hacları kabul olunmayanlar için “ya Rabbi, onların haclarını kabul buyur” dese onu da kabul ederim” buyurur. Yukarıda söylenen şeyleri arefe günü sabahleyin erkenden okumalıdır. Aksi halde şeytan unutturup insanın okumasına mani olur.

Yüce Allah'ın bazı geceler duaların reddedilmeyeceğini Allah'ın resulü bildirmiştir. Rahmet kapılarının açıldığı dört mübarek gün ve gece şunlardır:

1. Fıtr "Ramazan" Bayramı gecesi,
    2. Kurban Bayramı gecesi,
    3. Terviye gecesi "Zilhicce ayının 8. gecesi",
    4. Arefe gecesi,"Isfehani"

"Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc, 246)

Hadis-i şeriflerde İhlas suresini okumanın kul borcu hariç diğer günahların affedilmesine vesile olacağı söylenmiştir.
    "Arefe günü Besmele ile bin İhlas okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur."

"Bayram namazını kıldıktan sonra bir münadi şöyle seslenir:
    "Dikkat ediniz, müjde size! Rabbiniz sizi bağışladı, evlerinize doğru yola ermiş olarak dönünüz. Bayram günü mükafat günüdür. Bugün sema aleminde mükafat günü olarak ilan edilir." (el-Tcrgîb ve't-Terhîb Trc. 2:332.)