Amenerrasulü (bakara 285 286) Arapçası,Anlamı ve Fazileti İnsanın Allah'la (c.c.) iletişim yollarından biri duadır. Kelime olarak dua "çağırmak, seslenmek, dilemek, yardım isteğinde bulunmak" gibi anlamlara gelir. Dinî bir terim olarak "insanin, Allah'ın (c.c.) yüceliği ve büyüklüğü karşısında kendi zayıflığını kavrayıp bütün varlığıyla ona yönelerek yalvarması, sığınması, şükretmesi, övmesi, istek ve dilekte bulunmasıdır." Amenerresülü Fazileti Hakkında Hadisler "Gece Bekara sûresinin son iki ayetini Amenerresülüyü okuyana, bu iki âyet, her şey için kâfidir." (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, İbni Mace) "Gece Amenerresülüyü okuyana, her şey için yeterlidir. Bu iki âyeti yatsıdan sonra okuyana, geceyi ibadetle geçirmiş sevabı verilir."(Şir’a) "Bana Arşın altındaki hazineden benden önce hiç bir peygambere verilmeyen Bekara sûresinin son âyetleri Amenerresülü verildi." (İ. Ahmed) "Bir rahmet, Kur’an ve dua olan Bekara sûresinin son iki âyetini öğrenin, çoluk çocuğunuza da öğretin." (Hâkim) "Vefat eden Müslümanı fazla bekletmeyin, kabrine götürmekte acele edin. Kabrinde onun başucunda Fatiha, ayak ucunda ise Bekara sûresinin sonunu okuyun." (Taberani) Hanifi Fıkıh Alimi Bedreddin Ayni şöyle demiştir “Amenerrasulü” okumak ibadet ve zikir yerine geçer. O gece gelebilecek tüm felaketlerden ve şeytan şerrinden korur. Şafii âlimlerinin büyüklerinden İmam-ı Nevevi ise “Amenerrasulü” duasını okumak gelebilecek kötülüklerden korunmaya ve o geceyi ihya etmeye değerdir. Amenerrasulü (bakara 285 286) Arapçası Amenerrasulü (bakara 285 286) Anlamı Bakara 285. Ayet: Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.” Bakara 286. Ayet: Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”