Amellerin En Hayırlısı Sevdiğini Allah İçin Sevmek

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve saadet tarafından 15 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Hayırlı Amel

Hz. Muhammet ( s.a.v) şöyle buyurmuştur:

"İmanın en sağlam kulpu, Allah(c.c. ) için sevmek ve Allah için buğzetmektir."
    "Allah Teala katında en sevimli olanınız, insanlarla geçinen, kendisiyle de geçinebilen kişidir. Allah Teala katında en sevimsiz siz de koğuculuk yapıp, dostları birbirinden ayıran kişidir." ( Taberâni )

"Allah Teala için birbirini sevenler kırmızı yakuttan bir sütun üzerine kurulmuş yetmiş bin balkondan cennet ehlini izlerler. Güneş dünya halkını aydınlattığı gibi, onların güzellikleri ve nur da cennet halkını parlatır.

Cennet ehli:" Gelin de Allah Teala için birbirini sevenlere bakalım" söylerler. Onlarda üzerinde yeşil atlastan giysiler, alınlarında "Allah ( c.c ) için birbirini sevenler" ibaresi yazılı olduğu halde, güneş gibi cennet halkına aydınlatırlar . ( Kakii Tirmizi, Nevadiru'l-Usül )
    Peygamber (s.a.v) şöyle buyurur:
    Allah ( c.c ) Musa (a.s) şöyle vahyetti. "Ey Musa! Benim için bir amel işledin mi? " Musa (a.s ): "Ya Rabbi! senin için namaz kıldım, senin için oruç tuttum, sadaka verdim seni zikrettim" dedi. Cenâb-ı Allah şöyle buyurur:
    " Ey Musa! Namaz senin için burhandır ( imanını sağlam bir delilidir) oruç senin için cehenneme karşı koruyan kalkandır, sadaka mahşer meydanında gölgedir, zikir de nur dur. Benim için hangi amel yaptın?

Hz. Musa " Ya Rabbi! Sırf senin için olan ameli bana bildir" der. Cenab-ı Hak şöyle şöyle buyurur: "Ya Musa! Benim dostuma dost oldun mu, düşmanıma benim rızam için düşmanlık ettin mi?"

Allah Tealanın katında en uygun amel, sevdiğini Allah rızası için sevmek, sevmediğini de onun rızası için sevmektir.

sevdiğini allah için sevmek.