Allahumme entesselamu ve minkesselam tebarekte ya zel celali vel ikram ne zaman

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Adile tarafından 22 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Sevban (r.anh)'dan rivayet edilen bir hadisi şerifte Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam) selam verince bir rivayete göre namazı bitirince 3 defa "estağfirullah" der ve şöyle söylerdi:
    " Allahumme entesselamu ve minkesselam , tebarekte ya zel celali vel ikram ."

    Bu duayı farz namazlarından sonra okunduğu gibi, sünet namazlardan sonrada okunabilir. Çünkü bu dua ile şanı yüce olan Allahı Zülcelalin yüceliği anılmış olur. Bu açıdan sünnetlerden sonra okumak da sünnet olur.

    Namazların farzlarından sonra 3 kere "Esteğfirullah" sonra "Allahümme entesselam ," demek,
    33'er kez subhanellah, elhamdülillah, Allahu ekber demek, Ayetelkürsi, hatta Felak ve Nâs surelerini okumak Hz. Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam)’in hadisleriyle sabittir ve bunlar sünnettir.

    Fakat bunlar Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam) zamanında seslice vede bir müezzinin komutuyla söylenmiyordu, bunları herkes kendisi içinden okuyordu. Sonradan İslam’a Arapçayı ve namazı bilmeyen insanlar girince, onlara öğretmek için görevliler bu duaları biraz seslice okumaya başladılar. Sonra buna alışıldı ve bunları hatırlatmak müezzinin görevi gibi oldu. (Prof. Dr. Faruk Beşer)