Allahtan Neler İstenebilir?

Konusu 'Manevi Hayatımız' forumundadır ve Lasey tarafından 23 Ekim 2016 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Dua ederken Allah'tan neler istenebilir?

Abbas b. Abdülmuttalib'ten (radıyallahu anh) rivayet edilmiştir. "Resul-i Ekrem'in (sallallahu aleyhi vesellem) yanına giderek,

- Ey Allah'ın Resulü! Bana bir şey öğret ki onu Allah'tan isteyeyim, dedim. Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem),

- Allah'tan Afiyet dile... buyurdu. Birkaç gün sonra tekrar geldim ve,

- Ey Allah'ın Resulü! Bana bir şey öğret ki onu Allah'tan isteyeyim, dedim. Bunun üzerine Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem), bana şöyle dedi:

- Ey Abbas! Ey Peygamber'in amcası! Allah'tan dünya ve ahirette afiyet iste." (Tirmizi, Davaat, 89.)

Ebu Ümame'den (radıyallahu anh) nakletmiştir: "Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) çok uzunca bir dua etmişti. Bu sebeple o duadan aklımızda bir şey kalmamıştı. Bunun üzerine,

- Ey Allah'ın Resulü! Uzunca bir dua yaptınız ancak biz bundan bir şey ezberleyemedik, dedik. Şöyle buyurdular:

-Size tüm duaları toplayan bir dua öğreteyim mi? Şöyle dua edersiniz:

Allahtan-Neler-İstenebilir.

'Allahümme innî es'elüke min hayrin mâ seeleke minhû nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi vesellem ve neûzü bike min şerri me'stâzeke minhû nebbiyüke Muhammedün sallallahu aleyhi vesellem ve ente'l-müsteânü ve aleyke'l-belâgu ve lâ kuvvete illâ billâh.'

Manası: 'Allahım! Peygamberin Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) senden istediği şeyin hayrından biz de istiyoruz ve peygamberin Muhammed'in sana sığındığı şeyin şerrinden biz de sana sığınıyoruz. Yardımına mürecaat edilen tek kapı sensin. Eninde sonunda sana ulaşacağız. Güç, kuvvet ve kudret sana mahsustur."' (Tirmizi, Davaat, 89.)