Allah’ın seçtiği günler

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Lasey tarafından 12 Kasım 2016 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Allah’ın seçtiği günler

Birincisi: Cuma günü.
    Bu günde öylr bir saat vardır ki, şayet bir kul o saate denk gelir de dini veya dünyası için Cenab-ı Allah'tan birşey isterse, istediği mutlaka kendisine verilir.

İkincisi: (Kurban bayramı öncesi) Arife günü.
    Arife günü olduğunda Cenab-ı Allah meleklerine karşı övünür ve der ki: "Ey meleklerim! Şu benim kullarıma bakın! Yorgun ve perişan bir vaziyette, mallarını Allah için sadaka olarak vermiş ve üst başları toz toprak içinde huzuruma gelmişler. Sizleri şahit tutuyorum ki, ben onları bağışladım."

Üçüncüsü: Kurban bayramı günü:
    Kurban bayramı günü olduğunda ve kul kurbanını Allah için kestiğinde, kesilen hayvandan akan ilk damla kan, onun işlediği bütün günahlara kefaret olur.

Dördüncüsü: Ramazan bayramı günü.
    İnsanlar ramazanda oruçlarını tamamlayıp, bayram namazını kılmak için mescitlere gittiklerinde Allah (celle celaluhu) meleklerine şöyle der: "Ey meleklerim! Her çalışan ücretini ister. Kullarım da ramazan ayında oruçlarını tuttular ve bayram namazlarını kılmak üzere mescitlere gittiler. Şimdi de ücretlerini istiyorlar. Ben sizleri şahit tutuyorum ki, onları bağışladım." Sonra bir melek, "Ey ümmet-i Muhammed! günahlarınız sevaplara tebdil edilmiş olarak evlerinize dönünüz" diye seslenir.

Son düzenleme: 2 Ekim 2018