Allah’ın Gazabını Önleyen Beş Haslet

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Lasey tarafından 10 Şubat 2019 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Allah’ın Gazabını Önleyen Beş Haslet

Allahın-Gazabını-Önleyen-Beş-Haslet-1.

Kab el-Ahbar’ın (Radiyallahu an) rivayet ettiğine göre, yüce Allah Hz. İsa’ya aleyhisselam şöyle buyurdu: Vakvak şehrine git, halkını İslam’a davet et. Onlar benim verdiğim rızkı yerler, benden başkasına taparlar. Onlara çoktan azap ederdim, ama onlarda bulunan beş özellik sebebiyle azap etmiyorum.

Hz. İsa, “Ey Rabbim! Onlardaki beş haslet nedir?” diye sordu.

Hak Teala şöyle buyurdu: onlar,

1. İhtiyarlara ve kadınlara hürmet ederler.
    2. Kadınlar, kocalarının sevgi gösterip evlatlarını güzel terbiye ederler.
    3. Kendilerine bir şey emanet edilse asla hıyanet etmezler.
    4. Daima doğru konuşurlar, yalan söylemezler.
    5. bir günlük rızıklarına kanaat edip yarın için bir şey biriktirmezler.

Kimde bu beş haslet bulunursa onun ahirete imansız gitmesi söz konusu değildir. İşte bu yüzden onları İslam’a davet et. Zaten onlar, bunu kabule hazırdırlar.Allah'ın Gazabını Önleyen Beş HasletKûtü’l-Kulûb’da şöyle denilmiştir: Hz. İsa ile Hz. Yahya bir gün karşılaştılar. Hz. İsa ferah ve neşeli, Hz. Yahya ise kederliydi. Hz. Yahya, “Ey İsa! Sen Allah Teala’nın azabından emin mi oldun ki böyle ferah ve sevinç içindesin?” diyerek serzenişte bulundu.

Hz. İsa da “Ey Yahya! Sen de Hak Teala’nın rahmetinden ümit mi kestin ki böyle üzüntülüsün?” Cevabını verdi.

Cenab-ı Hak şöyle buyurdu: ikiniz de doğru söylediniz. Ama en güzeli, “Allah’ın lütfu ve Keremi çoktur” deyip güzel zanda bulunmaktır.

Kûtü’l-Kulûb’da yazıldığına göre, Hak Tebareke ve Teala şöyle buyurmuştur: Ey İsa! Hz. Muhammed’in ümmetinin alimleri, benim katımda peygamberler gibidir. Zira aza kanaat ederler. Ben de onların az amelinden razı olup kendilerini cennete koyarım.

لَا اِلَهَ اِلَّا اللهْ مُحَمَّدُ الرَّسُولُ اللهْ

“La ilahe illallah Muhammedün Resulullah” dedikleri için cennetin çoğunluğu onlardandır.

Ey İsa! Bir kulumun gönlünde dünya ve ahirete dair bir sevgi bulunmadığı zaman, ben onun gönlünü muhabbetimle doldururum.