Allah'a isyanda kula itaat yok demekle ilgili hadisler

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve Eylül tarafından 27 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Peygamberimiz (s.a.v) 'in Allah'a isyanda kula itaat yok konusu ilgili hadisler hakkındaki hadisi

6836 - Ebu Said radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselam Alkame İbnu Mücezzez radıyallahu anh'ı, benim de içinde bulunduğum bir askeri birliğin başında savaşa gönderdi. Kumandan gazvesinin başına geçince veya yolda belli bir yere varınca, askerlerden bir grup, kendisinden (ayrı gitmek) hususunda izin istedi. Onlara izin verdi. Başlarına Abdullah İbnu Huzafe İbnu Kays es-Sehmi'yi sorumlu tayin etti. Ben onunla savaşanlar içerisinde idim. Yolun bir yerine gelmiştik, (mola sırasında) askerlerden bazıları ısınmak veya üzerinde (yemek) yapmak maksadıyla bir ateş yaktılar. Komutanımız Abdullah -ki şakacı birisiydi- "sizin üzerinizde itaat edilmek ve sözü dinlenmek hakkım yok mu?"diye sordu. Askerler: "Elbette var!" dediler. "Öyleyse, dedi ne emredersem yapacaksınız değil mi?" Askerler yine: "Elbette!" dediler. Bunun üzerine komutan: "Şu halde size, şu ateşe atılmayı emrediyorum" dedi. Askerlerin birkısmı kalkıp emri yerine getirmeye hazırlandılar. Abdullah, onların ateşe atılacaklarına inanınca: "Kendinizi tutun, ben size şaka yapmıştım" dedi.

Medine'ye dönünce, bu hadiseyi Resûlullah aleyhissalâtu vesselam'a anlattılar. Efendimiz şöyle buyurdular: "Onlardan (yani başınızdakilerden) kim size Allah'a isyanı emrederse ona itaat etmeyin."

emel karaca bunu beğendi.
  2. emel karaca

emel karaca Kayıtlı Üye

başınızdakilerden kim size allah c.c isyanı emrederse ona itaat etmeyin demiş hz muhamed s.a.v evet balık baştan kokar diye bir atasözümüz var burda da anlatılan aşagı yukarı aynısı peki ne demektir bu? bu baştakiler direk olarak allahı inkar edin mi diyorlar ? elbette hayır ama baştakilerin koydugu nizam-ı düzen kanunlarına uymak gerekiyor çünkü toplumun bizım seçip başa koyup getirdiklerimizin bize layık gördügü kurallardır bunlar ama direk allah c.c isyan edin demezler dolaylı yoldan fitne fesatla uydurdukları sözüm ona kanun dediklerin şeylerle bunları yaparlar. Bu kanunların hepsi insanların kanundur eee hal böyle olunca insan nefisini dizginleyemez dini kanunları ,fıkıhı bir kenara koyar kendi kanununu yazar ve toplumuda kendilerine benzetir .Böyle böyle insanoglu bozulur ,hakkı kuran-ı kerimde degilde elindeki beşer kanun düzeninde arar ,aradıgını bulurda tam kendine göre insan nefsine göredir çünkü.Haram helaldir, komşuluk hakkı yoktur, gıybet , zina kul hakkı mübahtır.işte böyledir dünya düzeni mahşerden bi haber allah c.c den bi haber............bu sebeple lut kavimin başına gelenleri somut örnekleri bile göremeyiz işmize gelmez çünkü. AMA İNANIYORMUM Kİ ALLAH C.C HERŞEYİ GÖRENDİR VE BİLENDİR.KİM NE ŞEKLİDE YAŞAYIP ÖLÜRSE O ŞEKİLDE DİRİLTİLTECEKTİR.sevgili müslüman kardeşlerimin başımızdakiler ne olursa olsun biz allah c.c yolu ve onun indirdigi kuranı kerimden ayrılmayalım lüt kavminde inananlarda vardı (okuyanlar bilir)onlarda helak oldular unutmayalım devamlı allah c.c hatırlayalım ve hatırlatalım AMİN.

Adile ve Eylül bunu beğendi.