Allah'a Hamd Etmenin Fazileti Nedir?

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve saadet tarafından 6 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Allah'a Hamd Etmenin Fazileti Nedir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v. ) şöyle buyurmuşlar

"Allahü Teâlâ kuluna bir nimet ihsân etiğinde kul " Elhamdü lillân" derse o nimetin şükrünü edâ etmiş olur. Ekinci defa " Elhamdü lillâh" derse Allahü Teâlâ ona sevap yazar. Üçüncü defa " Elhamdü lillâh" derse Allahü Teâlâ onun küçük günahlarını bağışlarını bağışlar. ( Hâkim, Beyhaki )

Enes ( radıyallâhü anh ) şöyle nakleder:

" Bir gün bir ihtiyaç için Peygamberimiz (s.a.v) ile birlikte sahraya çıktık. Yüksek sesle öten bir kuş gördük. Peygamberimiz ( s.a.v.):

"Bu kuşun ne söylediğini bilir misin? " buyurmuştur

"Allah ve Resülü en iyi bilir" dedim. Peygamberimiz buyurdu:
    "Bu kuş Ya Rabbi, gözümü aldın, beni rızıklandır, zira ben açım demektedir."

Hazret-i Enes şöyle anlatmaya anlatmaya devam eder:

"Ben böyle kuşa bakarken bir çekirge gelip kuşun ağzına girdi, kuş onu yuttu. Sonra yine seslice öttü. Hz. Muhammet (s.a.v.)

"Ey Enes, kuş şimdi ne söylüyor bilir misin?" şöyle buyurmuştur:
    "Allah Resülü en iyi bilir dedim. Şöyle buyurdular
    "Kendisini zikredeni rızıklandıran Allâh!a hamd olsun" diyor. Akıllı kimse, ihlâs ve samimiyetle darlık ve bolluk zamanlarından Allâh'a hamd etmelidir ki cennete ilk çağırılanlardan olsun. Nitekim Peygamberimiz ( s.a.v.) şöyle buyurdular

"Kıyamet gününde cennete ilk çağırılacak olanlar, bolluk ve nimet zamanında da, darlık ve sıkıntı zamanında da Allâh'a hamd edenlerdir."

Allah'a hamd etmek manevi hayat .