Soru Allah Kul Hakkını Bağışlar Mı?

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve saadet tarafından 7 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Allah Kul Hakkını Bağışlar Mı?

Hz. Enes'ten şöyle rivayet ediyor?

Hz. Peygamber ( s.a.v.) bir gün otururlarken mübarek dişleri görününceye kadar tebessüm ettiler. Hz. Ömer ( r.a )

" Anam babam sana feda olsun yâ Rerülallah, sizi tebessüm ettiren nedir?" diye sordu. Peygamberimiz buyurdu:

Ümmetimden iki kişi Allah (c.c) huzurunda diz çökerler. Birisi:
    Ya Rabbi! Benim hakkımı bu adamdan al der. Allah (c.c)
    Müslüman kardeşine hakkını ver buyurur. Adam:
    Ya Rabbi! iyiliğimden hiç bir şey kalmadı. Ne vereyim? deyince Allah ( c.c ) hak sahibine:
    Kardeşine ne yapacaksın? Sevabından hiçbir şey kalmadı buyurur. Hak sahibi:
    Ya Rabbi! öyleyse günahlarımdan alsın der. Hz. Muhammet ( s.a.v) bu büyük hadisten dolayı gözlerinden yaşlar akmaya başladı ve şöyle buyurdu:

"O gün öyle büyük bir gün ki, insanlar o günde günahlarını yüklenecek kimseyi ararlar."

Allah ( c.c. ) hak sahibine :
    Gözünü aç ve cennetin şu muhteşem köşklerine bak buyurur. Hak sahibi;
    Ya Rabbi Cennette gümüşten şehirler, inci ve pırlantalarla işlenmiş saraylar görüyorum. Bunlar hangi Peygamberin, hangi sıddıkın veya hangi şehindir? diye sorarlar. Allah ( c.c)
    Bunlar bedelini ödeyenler içindir buyurmuştur. Adam;
    Ya Rabbi! Bunların bedelini kim ödeyebilir ki? söyler.
    Allah ( c.c ) Sen ödeyebilirsin buyurmuştur. Adam;
    Ya Rabbi! Bunlara neyle sahip olabilirim? söyler . Allah (c.c ) Kardeşini affetmekle sahip olabilirsin buyurmuştur. Adam;
    Affettim, Ya Ribbi! söyler. Allah (c.c )
    Haydi kardeşinin elinden tut ve beraber cennete gir buyurmuştur.
    Peygamber Efendimiz ( s.a.v) "Allah'tan korkunuz ve aranızı düzeltiniz. Çünkü kıyamet gününde Allah (c.c ) müminlerin arasını sulh eder." buyurmuştur.
    ( ihyâu Ulümiddin)
    allah kulun hakkını kulda bırakmaz .

Son düzenleme: 7 Şubat 2017