De ki: “Göğüsleriniz de olanı gizleseniz de açıklasanız da Allah onu bilir. Göklerdekileri, yerdekileri de bilir. Allah her şeye Kadir’dir.” Ali İmran Suresi 29 ayette açıkça belirtilmiştir.
Saadet abi/abla öncelikle vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim ama madem Allah herşeye kadir öyleyse; Allah kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi?
Hocam ben biraz araştırdım gerek kalmadı,ilginiz için teşekkürler... Allah yarattığı herşeye hükmeder.Yani Allah'ın kaldıramayacağı taş diye birşey yok!Zira kaldıramayacağı bir taş yaratması-olması demek Allah'ın herşeye kadir olduğu manasına gelmez. Çünkü;Kaldıramayacağı bir taş demek O'nun herşeye gücü yetmeyeceği,herşeye kadir olmayacağı manasındadır.Bu taşı yani kaldıramayacağı taşı yaratması demek;O'nun herşeye gücü yetmeyeceği(herşeye kadir olmadığı) manasına geldiğinden;bu yüzden soru kendi içinde tutarsız-anlamsız. Hem herşeye gücü yetecek hem yapamayacağı hem zatına noksanlık-eksiklik atıf edecek birşey olacak soru kendi içinde çelişkili vs. Allah tüm noksan sıfatlardan münezzehtir ve abes bir işte yapmaz. Kısacası Allah yarattığı herşeye hükmeder,emri altına alır.varlıklar O'nun ile kaim ve daim. Kusura bakmayın hocam sizi de şüphelendirdim.Ateist forumlarda gezerken bu soru karşıma çıktı,soru ilk okuduğum da da saçma gelmişti ama işte şeytan vesveseyi veriyor...Bu yüzden sorma ihtiyacı hissetim ve soru soracak dini bir site ararken googleden bura çıktı. Konu silinebilir,teşekkürler...