Akşam yatmadan önce okunacak dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Beyza tarafından 6 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Beyza

    Beyza Moderatör

    Yatmadan önce okunacak dualar nelerdir

    Yatmadan önce Peygamberimiz (s.a.v) Fatiha ve ihlas, falak ve nas suresi ile birlikte bir sure okuduktan sonra "La İlahe İllallah, Vahdehu La Şerike Leh, Lehü'l mülkü ve Lehü'l Hamdü ve hüve Âlâ Külli Şey'in Kadîr" ve "La havle velâ kuvvete illâ Billah"okumayı tavsiye etmişlerdir.

    Yatmadan önce okunacak bir başka dua

    Duanın Türkçe Okunuşu:"Allahümme eslemtü nefsi ileyke. Ve veccehtü vechî ileyke. Ve fevvadtü emri ileyke. Ve elce'tü zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. La melce'e, vela mencee minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitabikellezî enzelte, ve binebiyyikellezî erselte."

    Duanın Anlamı:"Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce' ve mence'de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur. Allah'ım indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum".