Ahlaki Görevlerimiz nelerdir? Görev Nedir? İnsanların yerine getirmekle mükellef oldukları işlere görev denir. Hiç şüphe yok ki Allah teala insanı kayıtsız bırakmamıştır. İnsanlar toplumun huzuru için üzerine düşen vazifelerini yapmak zorundadırlar. Vazifelerimiz dini, ahlakı ve ictimai olmak üzere birtakım bölümlere ayrılır. İslam Dinin'in inanç temellerini (Amentü'müze) inanmak, Allah' Tealaya layıkıyla ibadet etmek, dini görevlerimiz arasında yer alır. Allah (c.c) "Ben insanları ve cinleri, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım." buyurur. Başkaca kendimizi iyi davranışlara hazırlamak ve çirkin işlerden uzak kalmak ahlakı sorumluluklarımızdandır. Vergi vermek, askerlik görevimizi yerine getirmek, iyi yurttaş olmak, güzel komşuluk ilişkilerini sürdürmek gibi içtimai ve milli vazifelerimiz de vardır. Ahlaki şunlardır vazifelerimiz -Allah'a karşı vazifelerimiz - Peygamberimize karşı. vazifeleri. - İnsanın kendi şahsına karşı vazifeleri. -Karı-kocanın birbirlerine karşı vazifeleri. - Ana ve babanın çocuklarına karşı vazifeleri. - Çocukların ana ve babalarına karşı vazifeleri. - Kardeşlerin birbirlerine karşı vazifeleri.