Ah Bir Zengin Olsam!

Konusu 'Dini sohbetler' forumundadır ve Abdullah tarafından 20 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Abdullah

    Abdullah Süper Moderatör Süper Moderatör Admin Kayıtlı Üye

    Ah Bir Zengin Olsam!
    semerkand dergisi haziran sayısı

    Başarının, itibarın zenginlikle ölçüldüğü günümüz anlayışının müslümanları da etkilediğine vurgu yapılarak, ihtiyaç, istek, kanaat, hırs, din ve tasavvuf açısından zenginlik ve fakirlik kavramlarının karşılaştırıldığı "Ah Bir Zengin Olsam!" başlıklı yazının girişinde yazar Ahmet Nafiz Yaşar şunları söylüyor:

    "Beşer tarafımızın bitmez tükenmez ihtiyaçları, sonu gelmeyen istekleri, sınırsız hayalleri var. Bütün bunları karşılamak için imkânlarımız yeterli değilse, 'Ah bir zengin olsam!' diye iç geçiririz. Yoksulluktan canımızın yandığı demlerde ellerimizi açıp Allah'tan mal mülk, para pul talep ederiz..

    Gerçi böyle durumlarda kalbimiz bize 'hayırlısını istemek' gerektiğini söyler. Doğrusu da budur; fakat bir müddet sonra hayrın zenginlikte olduğu sabit bir fikir haline gelebilir. 'Hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır olabileceği' ikazını unutur, edep çizgisini zorlar, inatla ve ısrarla zenginlik isteriz."

    "Unuttuğumuz Bir Doğru", "Zenginlik Ne, Zengin Kim?", "Hırsın Tükenmez Vadileri", "Rasulullah s.a.v.'in Uyarısı", "Gerçek Zenginlik", "Aslında Hepimiz Zenginiz", "Karun'a İmrenmek", "Dünyalığı Değil Salih Amelleri Çoğaltmalı", "Zenginlik Zillete Mani Değildir", "Talepte Güzel Davranmak", "Üstünlük Servette mi Takvada mı?", "Tükenmeyen Hazine: Kanaat", "Tasavvufta Fakr ve Gınâ" ve "İhtiyaç ve Lüks" başlıkları altında incelenen ayın konusu, zengin ve zengin olma hayalleri kuran her müslümana doğru davranış ve sorumlulukları hatırlatması açısından okunmayı bekleyen önemli bir yazı.

    Semerkand dergisinin "Zaman Rahmet Mevsiminde Akarken" başlıklı başyazısında ise başyazar Mübarek Erol, içinde bulunduğumuz üç ayları ibadet ve hayırlı işlerle değerlendirmemiz gerektiğini söyleyip, "vakti, sermayeyi hayra dönüştürme çabası"nın müslüman hayatın başlıca gayesi olduğuna işaret ediyor.

    Dergide ayrıca Hüseyin Okur'un "Üç Aylarda Oruç", Ali Yurtgezen'in "Altın Silsile" yazı serisinden "Hâce Mahmud İncir-i Fağnevî", Siraceddin Önlüer'in "O'nun Merhamet İzi", Selim Uğur'un bu kez Mekke anılarını yazdığı "Bir Umre Ziyareti - 2", Yunus Kızılırmak'ın "Fıkıh İlminin Babası: İmam-ı Âzam Ebu Hanife", Mehmet Ildırar'ın "Tövbeden Sonra", Kürşad Salih Yaman'ın "Fıtrat Üzere" ve Taha Yıldız'ın "Bencilliğin Müebbet Hapsinde" başlıklı yazıları okurlarını bekliyor.

    Bu ay dergide yeni bir köşe yazısı daha yayımlanıyor. "Kitaplık" isimli bu köşede yazar Abdullah Can, inceleme ve yorumlarıyla kitap tanıtımı yapıyor. Köşe, okunması gereken kitaplar konusunda önemli bir kaynak olmaya aday görünüyor. Dergi köşelerinden "Tasavvuf Klasikleri"nde de bu ay yazar Ali Kaya, İmam Kuşeyrî'nin "Risâle"sinden alıntılar yapıyor.

    "Hal Dili", "Binbir Damla", "Tavan Arası", "Dün Bugün Yarın", "Dünya Hali" ve "Tencere"de de bilgilendiren ve düşündüren çeşitli konulara yer veriliyor.

    [​IMG]