Dua Afrin Operasyonunda Ordumuzun Muzaffer Olması İçin Okunacak Dualar

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Lasey tarafından 31 Ocak 2018 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Ordumuzun muzaffer olması için Allah dostları başta Fetih Sûresi olmak üzere aşağıdaki duaları okumayı tavsiye etmişlerdir. Mehmetçiğimizin düşmana galip gelmesi için bu duâları mutlaka okuyun.

FETİH SÛRESİ (Okumak için tıklayınız…)

Sabah namazlarından sonra Fetih Suresi mutlaka okunmalıdır. Sabah namazından sonra okuma fırsatımız olmadıysa gün içerisinde okumaya gayret etmelidir. Fetih Suresini okumak ve dinlemek için tıklayınız.

BAKARA SURESİ 250. AYET-İ KERİMESİ

Namazlardan sonra Bakara Suresinin 250. ayet-i kerimesinde geçen dua okumalıdır.

رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ…

Okunuşu: “…Rabbenâ efrig aleynâ sabren ve sebbit ekdâmenâ vensurnâ alel kavmil kâfirîn.”

Anlamı: “…Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et.”

YÂ RABBİ! HAYIR KAPILARINI AÇ

اَللّٰهُمَّ يَا مُفَتِّحَ الْاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنَا خَيْرَ الْبَابِ

Okunuşu: “Allahümme yâ müfettihal ebvâb. İftah lenâ hayral bâb,”

Anlamı: “Ey kapıları açan Allah’ım! Bize en hayırlı kapıyı aç!” diye duâ etmelidir.

DÜŞMANA KARŞI OKUNACAK DUA

düşman karşısında okunacak dua.

TÜRKÇE ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Allah’ım, gâlibiyetindeki üstünlük ve yakalamandaki şiddet hürmetine, yardımındaki sür’at hürmetine, haram kıldığın şeylerin işlenmesi sebebiyle gösterdiğin kıskançlık ve kızgınlık hürmetine, âyetlerinle Sen’den himâye isteyenleri himâye etmen hürmetine istiyoruz, yâ Allah, yâ Karîb (yakın olan), ey işiten, ey duâlara icâbet eden, ey hesâbı çabuk gören, ey Cebbâr, ey Mütekebbir, yâ Kahhâr ve ey yakalaması şiddetli olan.

Ey azgınların kahrının âciz bırakamadığı, ey kralların, kisrâların ve fâcir düşmanların azgın inatçılarını helâk etmek kendisine zor gelmeyen; bana tuzak kuran kimsenin tuzağını kendi başına geçir, bana hile yapanın hilesini kendine çevir, benim için kuyu kazan kimseyi o kuyuya düşür, bana tuzak için ağ kuran kimseyi, ey Efendim kendisini o ağa uğrat, onu tuzağa av ve esîr yap!

Allah’ım, Kâf-hâ-yâ-ayn-sâd hakkı için bize düşman korkusuna karşı yardım eyle. Onları helâk eyle, onları sevgili kullarına fedâ eyle, onları bugün ve yarın kısa zamanda belâlara uğrat.