Abdest Alırken Edilen Dualar Abdeste başlamadan önce Eüzü Besmele okur. Eller yıkanırken okunacak Dua: Elhamdü lillahi'l-lezi ceale'l-mae tahüren ve ceale'l-islame nüra. Anlamı: Hamd olsun Allah'a ki, suyu temizleyici, İslam'ı nur kılmıştır. Ağza su alırken okunacak dua: Allahümme's-kıni min havzı nebiyyike ke'sen la ezmeu ba'dehu ebeda. Anlamı: Ya Rab! Bana Peygamberinin havzından öyle bir kase su ihsan buyur ki, ondan sonra hiç susuzluk duymayayım. Burna su alırken okunacak dua: Allahümme la tahrimni rayihate naimike ve cenanik. Anlamı: Ya Rabbi! Beni ni'metlerinin ve cennetlerinin güzel kokularından mahrum eyleme. Yüz yıkarken okunacak dua: Allahümme beyyıd vechi binürike, yevme tebyaddu vücühün ve tesveddü vücüh. Anlamı: Allah'ım! bazı yüzlerin beyazlanacağı ve bazı yüzlerin de kararacağı günde benim yüzümü ak kıl. Sağ kol yıkanırken okunacak dua: Allahümme a'tıni kitabi biyemini ve hasibni hısaben yesira. Anlamı:Ya Rabbi! Bana amel defterimi sağ tarafımdan ver ve benim hesabımı kolay gör. Sol kol yıkanırken okunacak dua: Allahümme latu'tıni kitabi bişimali vela min verai zahri vela tühasibni hısaben şediden. Anlamı: İlahi! Bana amel defterimi sol tarafımdan ve arka tarafımdan verme. Ve beni şiddetli bir hesab ile suale çekme. Başa mesh edilirken okunacak dua: Allahümme ğaşşini birahmetike ve enzil aleyye min berekatik. Anlamı: Ya Rabbi! Beni rahmetinle yarlığa ve benim üzerime bereketlerinden indir. Kulaklara mesh edilirken okunacak dua: Allahümme'c-alni mine'l-lezine yestemiüne'l-kavle feyettebiüne ahseneh. Anlamı:Ya İlahi! Beni, hak sözü işitip de en güzeline uyan kullarından eyle. Boyuna mesh edilirken okunacak dua: Allahümme a'tik rakabeti mine'n-nar. Anlamı: Ya Rabbi! Benim vücudumu cehennem azabından azad eyle. Sağ ayak yıkanırken okunacak dua: Allahümme sebbit kademeyye ale's-sıratı yevme tezillü fihi'l-akdam. Anlamı:Allah'ım! bir takım ayakların kayacağı günde benim ayaklarımı Sırat üstünde sağlam tut. Sol ayak yıkanırken okunacak dua: Allahümme'c-al li sa'yen meşküren ve zenben mağfüren ve ticareten len tebür. Anlamı:Ya İlahi! Bana beğenilmiş bir çalışma ver; günahlarımı bağışlanmış eyle ve bana karlı ticaret nasip eyle. Abdesten sonra okunacak dualar: Eşhedü en la ilahe illa'l-lah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluh. Abdest bittikten sonra kıbleye karşı durulur ve bu dua, yani kelime-i şehadet okunur. Hz. Peygamber [s.a.v.] bir hadis-i şeriflerinde, bunu okuyanın, 8 cennetin istediği kapısından cennete gireceğini haber vermişlerdir. Allahümma'ğ-fir li zenbi ve vessi'fi dari ve barik li fi rizki. Anlamı:Ya İlahi! Günahımı afvet, evimde genişlik ve rızkımda bereket ihsan eyle. Resülü Ekrem Efendimiz, "Bu dua her şeyi içine almıştır" buyurmuşlardır.