Abdest alırken okunacak dualar - Eller yıkanırken okunan duâ Okunuşu:“Elhamdulillâhîllezi ce’alel.mae tahuren ve ce’alel.İslame nura.” Anlamı:“Suyu temizleyici, İslam’ı da nûr kılan Allah’a hamdolsun.” - Ağıza su alırken okunacak duâ Okunuşu:“Allahümme! Eskıni min havzı nebiyyike ke’sen la ezme’uba’dehu ebeda.” Anlamı:“Ey Rabbim, bana Peygamberinin havzından - Burna su verilirken okunan duâ Okunuşu:“Allahümme! La tahrimnî raihate na’imike ve cinanike.” Anlamı: “Allah'ım! Beni nimetlerininve cennetlerinin güzel kokularından mahrum etme.” - Yüz yıkanırken Okunuşu:“Allahûmme! Beyyıd vechi binurîke yevme tebyeddû vücuhun ve tesveddu vücuh.” Anlamı: “Ey Rabbim! Nice yüzlerin beyaz, nîce yüzlerin kara olacağı günde yüzümü nûrunla beyaz kıl, nurlandır.” - Sağ Kol yıkanırken Okunuşu:“Allahûmme! A’tıni kitabi bi.yemini ve hasibni hısaben yesirâ.” Anlamı:“Ey Rabbim! Kitabımı sağ elime ver ve hesabımı kolay gör.” - Sol kol yıkanırken Okunuşu: “Allahûmme! La tu’tıni kitabi bi şimali ve la mîn verai zahri ve la tuhasibni hısaben şedidâ.” Anlamı:“Ey Rabbim! Kitabımı sol elime verme, arkamdan da verme ve hesabımı zorlaştırmâ.” - Baş Meshedilirken Okunuşu:“Allahûmme! Ğaşşîni bi rahmetike ve enzil ’aleyye min berakatîke.” Anlamı: “Allah’ım! Beni rahmetinle sar, üzerime berakatındân indîr.” - Kulak meshedilirken Okunuşu:“Allahûmmec’âlni minel.lezine yestemi’unel kavle fe yettebi’une ahsenehu.” Anlamı:“Ey Rabbim! Beni sözü dinleyipde ona en güzel şekilde tabî olanlardan kıl.” - Boynuna meshederken Okunuşu:“Allahûmme â’tık rakabeti minen.narî.” Anlamı:“Ey Rabbim! Benim boynumu ateş esaretinden kurtâr.” - Ayaklar yıkanırken Okunuşu:“Allahûmme! Sebbît kademeyye ‘alas.sıratı yevme tezûlü fîhil.akdam.” Anlamı:“Ey Rabbim! Nice ayakların kaydığı günde benim ayaklarımı sırat üzerinde sabît kıl.” - Abdest ardından okunacak duâ Okunuşu:“Eşhedü ella ilahe illallahû vahdehû la şerike leh. Ve eşhedü enne Muhâmmeden ‘âbdühu ve resulühü. Allahûmmec’alnî minet.Tevvabine vec’alnî minel.Mutatahhirîn. Sübhânekellahümme ve bihamdike eşhedü en la îlahe illa ente estağfirûke ve etubü îleyke.” Anlamı:“Şehâdet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur. O, birdir ve O’nun ortağı yoktur ve şehâdet ederim ki Muhammed O’nun kulu ve elçisidîr. Allah’ım! Beni tövbe edenlerden veçok temizlenenlerden eyle. Allah’ım! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederîm. Allah’ım! Şehâdet ederim ki Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Senden mağfiretini isterim ve Sana tevbe ederîm.”