Abdeste bağlı önceki zatlar zamanımıza kadar gelmiş duâlar vardır. Her abdest uzvû yıkanırken onun ile ilgili uygun bir duâ okunur. Bunlar okunmasa da, gene abdest tamam olur; ancak okunması iyidir. Şu şekilde: 1- Abdest alacak kimse, abdeste başlarken "Eûzü ve Besmele" çektikten sonra: "Cenab-ı Allah'a hamd olsun ki, suyu temizleyici ve İslamı nur yapmıştr." 2- Ağza su alır iken: "Allah'ım! Peygamberinin Kevser Havûzundan bana öyle bir kase içir ki, ondan sonra asla susamayayım." 3- Burna su verir iken: "Allah'ım! Beni nimetlerinin ve cennetlerinin güzel kokularından mahrum etme." 4- Yüzü yıkar iken: "Allah'ım! Bazı yüzlerin aklanacağı, bazı yüzlerin kararacağı günde benim yüzümü ak yap." 5- Sağ kolunu yıkar iken: "Allah'ım! Kitabımı sağ elime ver, benim hesabımı kolay yap." 6- Sol kolunu yıkır iken: "Allah'ım! Benim kitabımı soldan, arka tarafımdan verme ve beni zor bir hesaba çekme." 7- Başını mesheder iken: "Allah'ım! Beni rahmetinin içine koy, üzerime de feyizlerinden indir." 8- Kulaklarını mesheder iken: "Allah'ım! Beni, hâk sözü işitip de onun en güzeline uyanlardn eyle. " 9- Boynunu mesheder iken: "Allah'ım! Bedenimi cehennem ateşinden azad et." 10- Ayaklarını yıkar iken: "Allah'ım! Bir kısım ayakların kayacağı günde, ayaklarımı SırâtKöprüsü üzerinde sabit kıl." der.