Abdest alırken hangi dualar okunur Abdest alacak kimse, abdeste başlarken "Euzü ve Besmele" çektikten sonra: [ Yüce Allah'a hamd olsun ki, suyu temizleyici ve İslam'ı nur yapmıştır ] Ağzına su alırken: [ Allah'ım! Peygamberinin Kevser Havuzundan bana öyle bir kase içir ki, ondan sonra asla susamayayım ] Burnuna su verirken: [ Allah'ım! Beni nimetlerinin ve cennetlerinin güzel kokularından mahrum etme ] Yüzünü yıkarken: [ Allah'ım! Bazı yüzlerin aklanacağı ve bazı yüzlerin kararacağı günde benim yüzümü ak yap ] Sağ kolunu yıkarken: [ Allah'ım! Kitabımı sağ elime ver ve benim hesabımı kolay yap ] Sol kolunu yıkarken: [ Allah'ım! Kitabımı soldan ve arka tarafımdan verme ve beni zor bir hesaba çekme ] Başını meshederken: Allah'ım! Beni rahmetinin içine koy, üzerime de bereketlerinden indir Kulaklarını meshederken: Allah'ım! Beni, hak sözü işitip de onun en güzeline uyanlardan yap Boynunu meshederken: Allah'ım! Bedenimi cehennem ateşinden azad et Ayaklarını yıkarken: Allah'ım! Bir takım ayakların kayacağı günde, ayaklarımı Sırat Köprüsü üzerinde sabit kıl