Dünya Kadınlar Günü Bugün Dünya Kadınlar günü. Unutulmamalı dünü,bugünü. Sevgi ve şefkat gösterelim. Koruyalım geleceğin küçüğünü. Türk kadını çalışır,emekçidir. Yalanları hiç olmaz gerçekçidir. Her zaman kıymet bilinmeli. Bugün Dünya Kadınlar günüdür. Kadınlar çileyi çok çeker. Gönüllere sevgi tohumları eker. Dilleri bal,pekmez sanki şeker. Bugün Dünya Kadınlar günüdür. Kavgaya hayır,istemezler eziyet. Hiç birinde yok ne kin,ne kötü niyet. Her birinde var pek çok büyük marifet. Bugün dünya kadınlar günüdür. Kadın Bir kadın tanımadım, yüreği ile bakan. Bir kadın tanımadım, insanlık kokan. Bir kadın tanımadım, korkuya rest çekmiş. Bir kadın tanımadım, meğer gerçekmiş. Bir kadın tanımadım, pazarlık etmeyen. Bir kadın tanımadım, sevgisi bitmeyen. Bir kadın tanımadım, kadınlığını diretmeyen. Bir kadın tanımadım, nankör olup kirletmeyen. Bir kadın tanımadım, gerçeklere barışık. Bir kadın tanımadım, zor günlerde ışık. Bir kadın tanımadım, söylediği gibi olan. Bir kadın tanımadım. eksik olsun yalan. Bir kadın tanımadım, yaş geldi kırka çıktı. Bir kadın tanımadım, duygularım acıktı. Bir kadın tanımadım, kapris bilmesin. Bir kadın tanımadım, verdiği söz ölmesin. Bir kadın tanımadım, ışık tutsun yollarıma. Bir kadın tanımadım, ağırlık olmasın kollarıma. Bir kadın tanımadım, alçak gönüllü, haddini bilen. Bir kadın tanımadım, gülünce gözleri gülen. Bir kadın tanımadım, insan sarrafı olsun. Bir kadın tanımadım, aktıkça durulsun. Bir kadın tanımadım, gözü pek, vefalı, mert. Bir kadın tanımadım, ne sorun olsun ne dert. Bir kadın tanımadım, sahte sözler kulak asmasın. Bir kadın tanımadım, incitmesin, kırmasın, sarsmasın. Mehmet Yücel ANACIĞIM Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Kaç geceler bana ninni söylerdi, Hasta olunca oydu başucumda bekleyen, Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Uzun kış geceleri masal masaldı. Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar, Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı. Akşam biraz geciksem yollara düşerdi . Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi. Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Bilirim yine kalbinde yerim anacığım. Selam sana Kadınlar Günü İstanbul'dan. Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan, Vefalı ellerinden öperim anacığım. Ümit Yaşar OĞUZCAN 8 Mart Kadınlar Günü Yılda bir kez değil her gün analım Yalnız bir gün anmak yetmez onları Her gün demet, demet çiçek sunalım Yalnız bir gün anmak yetmez onları Ana’dır bacı’dır sevgili, yardır Sevgi şefkat dolu yüreği vardır Saygı duyar isek o bize kar’dır Yılda bir kez anmak yetmez onları Çocuğuna kanat olur kol olur Gittiği yerlerde ona yol olur Kendi yemez yedirdiği bol olur Yılda bir kez anmak yetmez onları Hastalansan her gün başında bekler Ne istersen yapar börekler kekler Üzmez seni kendi derde dert ekler Yılda bir kez anmak yetmez onları Her zaman saygıyla taç edin başa Ne kadar seversen o gider hoşa Gençmiş ihtiyarmış bakmadan yaşa Yılda bir kez anmak yetmez onları İsmihan der töre geride kalsın İki seven gönül muradın alsın Töreyle can alan Allahtan bulsun Yılda bir kez anmak yetmez onları İsmihan Erdoğmuş KADIN Kimi der ki kadın uzun kış gecelerinde yatmak içindir. Kimi der ki kadın yeşil bir Harman yerinde dokuz zilli Köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir. Boynumda taşıdığım vebalimdir. Kimi der ki hamur yoğuran. Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal. O benim kollarım, bacaklarım. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır. Nazım HİKMET Ülkemde Kadın Alnına yazılmış diyerek büyür Pişer, gün vurdukça ülkemde kadın Kader tokmağını yiyerek büyür Aşar acıları ülkemde kadın Karanlık içinde çekilen ahtır Alnına sürülen kara bir bahttır Onu yapma, bunu etme günahtır Yaşar horlanarak ülkemde kadın Görünce sanırsın kara koyunu Çarşafıyla girdi Arap oyunu Ölçerler, biçerler etek boyunu Coşar bilmem neden ülkemde kadın Ömrünü onulmaz dertlere salan Din adına bütün ömrünü çalan Görücü usulü üç şartla alan Boşar dokuz ile ülkemde kadın Yürümez oldu salına, salına Sokakta giremez eşi koluna Aydınlığa doğru çıkan yoluna Döşer dikenleri ülkemde kadın Dediler ki; Cehennemde yanarsın Beş yüz metre uzaklardan tanırsın Görsen çocuk fabrikası sanırsın Şişer dokuz ayda ülkemde kadın Çıkarcılar kullandılar dinini Şeytan deyip sarıyorlar tenini Elinden almışlar çoktan benini Eşer derdi dertle ülkemde kadın Çarşafı içinde yalınız kalır Bütün belaları başında bulur Töre diye bazen canından olur Düşer, suçsuz yere ülkemde kadın Dillere doladık uzun saçını Arayıp da bulduk birçok suçunu Dert ile doldurup yanan içini Koşar bilinmeze ülkemde kadın Saçına başına karışır olduk Fikrini sormadan yarışır olduk Kadından habersiz vuruşur olduk Şaşar halimize ülkemde kadın Tarifsiz acıda anadır ana Bırak yakasını can verdi sana Bilesin, bıçaklar sığmıyor kına Deşer yarasını ülkemde kadın Artık kabuğundan sıyrılıp ta çık Yiğitsin bilirim o alnın açık Zamanı gelmiştir tabuları yık Başar, ayağa kalk, ülkemde kadın Harun Yiğit Tüm Bayanların DÜNYA KADINLAR GÜNÜ kutlu olsun...