Dua 786 besmele nasıl yapılır sırrı fazileti

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 1 Ocak 2019 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

786 besmele nasıl yapılır sırrı fazileti

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa “Allah’ın ilk yaratttığı şey kalemdir” buyurmuştur. Buna göre kalemle ilk yazılan şeyinde ” Besmele” olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle “Besmele” her hayırlı işin başında açıcı bir anahtar gibi söylemişlerdir.

Hayırlı bir işi olan kişi 7 gece 786 “Besmele” okuyanın niyeti gerçekleşir ve isteğine kavuşur Allah'ın izniyle denilmektedir. Hayırlı bir işi ve muradı, isteği için her gece yada 7 gece 7 gündüz 786 okuyabiliriz.

786 besmele nasıl yapılır

Seher vakti yani imsak vaktinden 45 dk önce kalkılır, abdest alınıp Allah Rızası için 2 rekat namaz kılınır, arkasından 786 defa Besmele okunur, ardından 133 (Muhammed isminin ebced değeri olan (133) defa Peygamberimiz Efendimize) salavat getirip ve bu dua edilip bitirir.

Ey Allahım! Değerimi yükselt, göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır; umulmayan yerlerden bana rızık ihsan et. Ey KâfHâYâAynSâd ve HaMîmAynSînKâf olan Allah’ım... Fazlın, Keremin hürmetine, İzzet ve heybetinin celâli, azametinin ceberütu hakkı için; beni kendileri ne korku ne de hüzün görmeyen salih kullarından eylemeni, rahmetinle istiyorum, ey merhametlilerin en merhametlisi! Seyyidimiz (Efendimiz) Muhammed’e ve O'nun Yakınlarına salat et.

(Daha ne isteniyorsa dua olarak istenecektir.) (Eğer her gece bu dualara devam edersen, veliler defterine yazılırsın) Aşağıdaki Besmele duası 786 Besmele-i Şerife ve 133 Salavat-ı Şerifeden sonra okunacaktır.

BESMELE-İ ŞERiFE DUASI
    Bismillahirrahmanirrahim (Rahman ve Rahim Allah adıyla))
    1- Ey Allahım, Bismillahirrahmanirrahim hakkı için.
    2-Bismillahirrahmanirrahim hürmeti ve
    3-Bismillahirrahmanirrahim fazileti için,
    4-Bismillahirrahmanirrahim azameti ve
    5-Bismillahirrahmanirrahim celali için,
    6-Bismillahirrahmanirrahim cemali ve
    7-Bismillahirrahmanirrahim kemali için,
    8- Bismillahirrahmanirrahim heybeti ve
    9-Bismillahirrahmanirrahim mertebesi için,
    10-Bismillahirrahmanirrahim melekütu ve
    11- Bismillahirrahmanirrahim ceberütu için,
    12-Bismillahirrahmanirrahim üstünlüğü ve
    13-Bismillahirrahmanirrahim övgüsü için,
    14-Bismillahirrahmanirrahim değeri ve
    15-Bismillahirrahmanirrahim kerameti için,
    16-Bismillahirrahmanirrahim hükümranlığı ve
    17-Bismillahirrahmanirrahim bereketi için,
    18-Bismillahirrahmanirrahim yüceliği ve
    19- Bismillahirrahmanirrahim kuvveti için,
    20-Bismillahirrahmanirrahim’in kudreti hakkı için.

( Allah'ım Senden affını ve ihsanını istiyorum. )