Annem Tek Varlığım Ey şefkati bol varlığım, Sayende olmaz darlığım, Türkiye'm ve uygarlığım, Anam benim, şefkat selim. Ninnilerle hep uyutan, Sevgisi kalbimde yatan, Bana çok meziyet katan, Anam benim tek varlığım. Hakkı ÇEBİ ------------------------- ANNEM Bağım olsa, bahçem olsa İpek kumaş bohçam olsa, Sabah olsa, akşam olsa Annem gitmese yanımdan Her zaman baksam yüzüne, Uyurum yatsam dizine. Rastlamadım kem sözüne Sesi çıkmaz kulağımdan. Bir sözünü iki etmem. Canımı verir incitmem Annemsiz cennete gitmem Onu severim canımdan İbrahim Şimşek --------------------------- ANNEM Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem. Güneş yüzlü, altın kalpli, Ağır başlı, tatlı dilli, Meleklerin eşi sanki Sensin, benim güzel annem. Açan çiçek, çağlayan su, Gülümseyen engin duygu, Evimizin mutluluğu Sensin, benim güzel annem. H. Latif SARIYÜCE ------------------------- ANNE SEVGİSİ Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana, Sensiz bana kan veren Sensin bana can veren. Küçükken yudum yudum, Sütlerinle uyudum. Kulağıma ninniler, Neler söyledin neler. Beni büyüttün ana, Beni yürüttün ana, Göremeyince seni Kucaklarım gölgeni