19 Mayıs Gençlik kısa Şiirleri 19 Mayıs Şiiri Yol aldın hırçın Karadeniz'de Umuda ve geleceğe doğru İnandı sana Türk milleti Ve uyandı derin uykusundan İşte bak! geliyor ardından Başlattığın bir savaştı Esaretten özgürlüğe, Karanlıktan aydınlığa ve... Bir sözün yetti, inançla doldu yürekler adımlar uygun adım yürüyüş başladı Samsun'dan 19 mayıslar kutlanıyor, kutlanacak Atam, bu yürüyüş hiç durmayacak **************************** 19 MayısGençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs 1919 Müjdeli gün Türk çocuğu unutma,ne oldu dün Türkün uyanıp şahlandıgı o gün Özgürce yaşamanı sağladı bugün Türk'ün Bayrağı karalar bağlamış Gitmeden esaret dalgalanmam diyor İstanbul Fatihi Mehmet Han ağlamış Mezarında Ruh'u yatmam diyor Fransızlar Adana benim diyor Doganbey Vatan için can veriyor Urfa, Maraş ve Antepte İngilizler Namus ve şerefime göz dikiyor Yunan Ordusu çıkmış İzmirime Hançerini saplamak ister Yüreğime Antalya ve Konyada İtalyanlar El uzatmış Ay-Yıldızlı Bayrağıma Samsunda İngiliz cirit atıyor Ermeni-Rum Türkü satıyor Irak ve Filistini İngiliz almış Suriye Lübnan Fransıza kalmış İngiliz Bayragı Yürekleri dağlıyor Evliyalar şehri İstanbul ağlıyor Eyüp Sultanda toplanmış Şehitler Başta Gençosman ferman dinliyor Ermeni-Rum Çeteleri silahlanmış Anne karnında bebeleri Süngülüyor İngiliz - Fransız destekli Sülükler Türkün Kanını içerek besleniyor Şahin bey Antepten seslenir Yakışmaz Türke Esaret Ar gelir Adanadan Sinan Paşa cevap verir Esir yaşamaktansa ölüm hoş gelir 19 Mayıs 1919 Kutlu sabahında Mustafa Kemal'im Bandırma Vapurunda Özgürlük Meşalesi tutuştu Samsunda Yayıldı dalga dalga Anadolumda Mustafa Kemalim Bayrak olup Esti Samsundan Yurdum üzerine Zulmün kahredici Güneşi olup Çöktü Emperyalist güçlerin üzerine Savunmasız Yurdum işgal selinde Esaret ölümdür gönül telinde Kefen teninde, Şehitlik dilinde Toplandı Milletim Atanın emrinde Ondokuz Mayıs Gençlik Bayramı Gençler Sporla kutlar Bayramı Atatürkün gençliğe büyük armağanı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Zulmün sonu, Özgürlüğün başı Cumhuriyet yolunun ilk yapı taşı Türkün kurtuluş umudunun gözyaşı Ezilmişliğe başkaldırının sembolü bugün İshak Özlü Herkesin her konuda Mutlaka söyleyecek çok şeyi var. AMA Bazılarının söylediklerini yapma cesareti var. Bazılarının yok. ******************* 19 Mayıs Gençlik Bayramı Cumhuriyet yolunda durmadan koşuyoruz 85 yıl aşkına gururla coşuyoruz, Fikri hür, vicdanı hür neslin gerçek adıyız Bu ilkeyi yürekte, gönülde taşıyoruz Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Zamana talip olduk, girerken bu yüzyıla, Yurtta, cihanda barış; budur bize pusula, Öğrendikçe geçmişi kuvvet dolar içimiz Milli birlik içinde el-eleyiz, kol-kola Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi Bu sevinçle, inançla hoşgörünün adıyız Biz soylu bir ulusun Türk adlı evlâdıyız, Dalgalansın diyerek rüzgar olduk bayrağa Temeliyiz bu günün, yarının maksadıyız... Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Her zorda, her kolayda nabzımızı yokladık, Aydın yarınlar için ufkumuzu akladık, Yükselen yeni nesil diyen Atatürk’ü biz... Gönlümüzde yaşattık, içimizde sakladık... Nakış Nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Bu vatanın uğrunda al bayrağın alıyız, Kökü mazide olan bir ağacın dalıyız, Şanla, şerefle varız; her yanda, her tarafta Fikri hür, vicdanı hür, irfana sevdalıyız... Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi, Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi Çizilmiş hedefimiz çağdaş uygarlık diye, Koşalım arkadaşlar daha da ileriye, Atatürk’ün kurduğu ilk ve son Cumhuriyet