AİLEDEKİ HASRET Rüzgara doğru yürüdüğünden Yüzü biraz daha sertleşmişti Eğilip ayakkabı bağlarını çözerken Düşünüpte yapamadıkları canını sıkmıştı Odadan içeri girip pançosunu asarken Bekleyen iki kişi Ömrünü veren biri Akşama kadar taşları isimlendiren diğeri Çocuğunun yaşaması için Organını satacaktı Sofrada güzel olupta değerini alamayan espiriler akarken Eşinin ellerini tuttu Gözleri uzaklara dalarken Aynı anda iki kişiye yaşama şansı veriyordu En güzel gününü armağan ederken Gönlünde sevgi ve ellerinde çicekler vardı Eşi bir kahramanı karşılarken Önce sobayı koydu Duvarları el yapımı oyalarla süslerken Eski kapıları güzelce boyadı YUNUS YOLOĞLU -------------------------------- AİLEM Ailem Ailem dedim Onları çok sevdim hatamı ettim Ayrılıpta beni kahrettiler Hiç mi düşünmediler Beni bukadar çok üzdüler Annem bıktım bıktım dedi Beni kahretti Babam,Ablam hep bağırdı hep bağırdı Hayatımı kararttı Neden böyle oldu çokmu şey istedim Benimde arkadaşlarım gibi hakkım değilmiydi Ailece oturup televizyona bakmayı Mutlu, neşeli günler yaşamayı!... ------------------------------- Aile Ağacı Önce sen hep o temiz yüzünle yanımdasın. Otuz yılın bitmeyen çilesine dayanmış, İçlerinde umut dolu çoban ateşleri yanmış, Hüzünlü bakışlarınla aydınlık ufkumdasın. Demek, yalnız seninle hayatın tadı varmış! Sonra birer birer açılan tomurcuklar; Bir yanda Gökhan, Aslıhan, Bir yanda Kürşat, Cengiz, Türkmen. Bize ömrün mesut ufuklarından gülümseyen Ve her biri ayrı bir sevgiyi kucaklayan çınar... İşte aile ağacımız; ben, ebedi karım ve çocuklar. Nurettin Özdemir ------------------------------------ AİLEMİZ Annem,babam,kardeşlerim Çok mutlu bir aileyiz. Büyük annem,büyük babam Hepimiz bir aileyiz. Babam,amcam ,aynı kandan Annem,teyzem aynı candan Aynı soydan,aynı boydan Hepimiz bir aileyiz. Büyük babam öğüt verir. İşi aklıyla çevirir. Babam evin direğidir Hepimizin yüreğidir. Müfit AKSAKAL