Şehit Kayıpmışım ben aylar boyunca Bulundu cesedim, kanlar içinde Anam ağladı, taş duvarlar yıkıldı Gözü yaşlı kardeşim munzur dağına çıktı Gömdüler beni kör bir kuyuya Meçhul diye yazdılar mezar taşıma Yeter çileli anam ağlama Gözyaşınla toprağımı sulama Hatçe gelini ele versinler Oğluma yiğit evladı desinler Anamın muskası boynuna asılsın Dostum Hak yolundan şaşmasın Sedef Anlı ------------------------- HAVA ŞEHİTLERİNE Dün nasıl vücudumuz, Uçuyorsa göklerde. Bugün de ruhlarımız, Yaşıyor aynı yerde. Toroslar’ı ilk aşan Göklerden sizlerdiniz. Ülkü peşinde koşan, Kahraman erlerdiniz. Rahatça uyuyunuz, Sizleri unutmadık. Sesimizi duyunuz, Sizleri unutmadık. Göklerde tunç kanatlar, Yurda kanat geriyor. Ay yıldızlı bayrağım, Bulutları deliyor. Ali SAĞTÜRK -------------------------- Şehit anne , oğlun öldü deseler, al bayrağa sarsalar, gurur duy, oğlum şehit de ağlama anne... 9 çocuk doğurdun, 9 asker oldular 9 asker 9 oğuz soydular 1 inin adını şehit koydular, başını dik tut ağlama anne... elimde silahımla nöbet tutmadım mı dağlarda hainlere kurşun sıkmadım mı gece gündüz hasretinle yanmadım mı hakkın çok, ağlama, hakkını helal et anne... yaşarken gariptim, ölürken şehit, yaşarken yalnızdım, ölürken ordu, selam edin nazlı yare, nazı bize şerbet oldu kavuşmadan şehit oldum ağlama anne... bin canım olsa şu vatana feda olsun, al bayrağın yanına silahım konulsun namustur bayrağım başımda dursun al bayrağı görünce gurur duy ağlama anne Ömer Sağıroğlu --------------------- Aziz Şehitlerimize Varıp sırrına yüce varlığın Düştünüz bağrına karatoprağın Hainin, gafilin, kör eşkiyanın İndiniz üstüne yıldırım gibi Siperden sipere ateş saçarak Sevdayı hasreti göğse takarak Ayyıldız bayrağa selam durarak Düştünüz toprağa yıldırım gibi Bölünmez vatanın aziz toprağı Hainler uzansa, korur sancağı İnmez ki gönderden Türk'ün bayrağı Şehitler bekliyor arslanlar gibi Tuğrul Özdamar ------------------ Son şehitler denizler kabarıyor hergün; bu bir doğa olayı değil, hava kararıyor gündüzleri; bu gördüğün yağmur havası değil, yürekler kabarıyor gün geçtikçe; bu bir sevda çağrısı değil, analar sıra sıra dizilmiş ağlıyor; akan gözyaşları mutluluk değil, insanlar toplanmış, mahşeri bir kalabalık; bu gördüğün düğün alayı değil, seslerini yükselterek çoşuyor halk; bu gişat iyi değil, taşınır ellerde bayrağa sarılı tabutlar; bu gördüğün sıradan cenaze değil, vatan evlatları gidiyor teker teker, gidilen yer ana ocağı değil, evlerde ağıtlar yakılır peş peşe, bunlar coşkulu söylenen müzik değil, kan akar anaların yüreğine, acıya dayanan can değil analar evladını gönderir kınalıyarak askere, kurban olsun diye değil, vatan borcu namus borcu der asker, millet sevdası boş değil ağlar analar, bacılar, eşler, çocuklar; onların yaşadığı bayram değil, millet ağlıyor giden şehidin ardından; bu gördüğün manzara, hayra alamet değil, sultan murat