Dua Doğal Afetler için Okunacak Dualar

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve sümeyra tarafından 5 Şubat 2024 başlatılmıştır.

  1. sümeyra

    sümeyra Moderatör Admin

    Afetlerde Okunacak Dualar
    6 Şubat depremlerinde milyonlarca insanımız etkilendi. Bu ve bu gibi depremlerde Allahın kudretine sığınarak içten yapılan dualar önemlidir.

    Ey Rahim ve Kerim olan Allah'ımız! Sen, her şeyin yaratıcısı ve yöneticisisin. Biz, aciz kulların olarak, karşılaştığımız doğal afetler ve felaketler karşısında sana sığınıyoruz. Yüce Rabbimiz, bizleri koru, kollayıp gözet ve bu zorlu anlarda yardımına muhtaç kullarına merhamet eyle!

    Ey Merhametin kaynağı olan Allah'ımız! Bizlere sabır ve güç ver, afetlerin etkilerinden zarar gören kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle. Evlerini yitirenlere yeni bir başlangıç, sevdiklerini kaybedenlere ise sabr-ı cemil ihsan eyle. Ya Rabbi, rahmetinle her türlü musibeti bizden uzaklaştır.

    Ey Zulüm ve Felaketlerden koruyan Rabbimiz! Coğrafyamızı, toplumumuzu, tüm insanlığı felaketlerin ve doğal afetlerin zararlarından muhafaza buyur. Bize her anını şükrederek geçirmeyi, çevremize yardım elini uzatmayı ve senin rızanı kazanmayı nasip eyle.

    Ya Rabbi, kullarına merhamet et ve afetlerin şiddetinden koru. Bizleri imanla, sevgiyle, birbirimize yardım ederek, her türlü olumsuzluğun üstesinden gelmeye muktedir kıl. Dualarımızı kabul eyle, çaresizlik içinde olanları koru ve gözet. Amin.