Dua Zilhiccenin ilk on günü okunacak dualar

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Adile tarafından 22 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Zilhicce ayında yapılacak dualar

    Abdullah b. Umeyr Ley'ten (rahmetullahi aleyh) şöyle demiştir: "Bana ulaşan rivayetlere göre, Allah (celle celaluhu) Hz. Musa'ya (aleyhisselam) beş dua hediye etmiş ve Cebrail (aleyhisselam) bu duaları Zilhicce ayının ilk on gününde getirmiştir.

    Birinci Dua:

    "La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh, lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyi ve yümitü vehüve la yemûtü biyedihi'l-hayru vehüve ala külli şey'in kadir."

    İkinci Dua:


    "Eşhedü en la ilahe illallahü vahdehu la şerike leh, ilahen vahiden ehaden sameden lem yettehizlehü sahibeten vela velada."

    Üçüncü Dua:

    "Eşhedü en la ilahe illallahü vahdehu la şerike leh, ehaden sameden, lem yelid ve lem yûled velem yekün lehü küfüven ehad."

    Dördüncü Dua:

    "Eşhedü en la ilahe illallahü vahdehu la şerike leh, lehü'l-mülkü velehü'l hamdü yuyî ve yümîtü vehuve hayyün la yemût, vehuve alâ külli şey'in Kadîr."

    Beşinci Dua:

    "Hasbiyallahü ve kefâ, semiallhü limen deâ, leyse veraallahi müntehâ."

    Anlatıldığına göre bu beş dua indirilen İncil'de bulunmaktaydı. Havariler bu duaların faziletini Hz. İsa'ya (aleyhisselam) sordular. İsa (aleyhisselam) onlara, bu duaları zilhiccenin ilk on gününde okuyan kimsenin hesap ve tasvih edemeyeceği kadar çok sevaba nail olacağını bildirmiştir.

    Ebü'n-Nadr Haşim b. Kasım (rahmetullahi aleyh) diyor ki: Bir kişi bana, bu beş dua ile zilhiccenin ilk on gününde dua ettiğini ve rüyasında, evinde üst üste beş tane nur halkası gördüğünü söyledi.

    Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:
    "Zilhiccenin ilk on günü kadar, kendisininde amel edilmesi Allah katında büyük ve daha sevimli bir zaman dilimi daha yoktur. O halde bu günlerde çokça tekbir getiriniz, hamdediniz ve la ilahe illallah deyiniz." (Heysemi, Mecmau'z-Zevaid, 4/17)

    Zilhiccenin ilk on günü okunacak dualar.