Rüyada üzüm görmek ne anlama gelir?

Konusu 'İslami rüya tabirleri' forumundadır ve Adile tarafından 21 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Rüyada üzüm görmek ne demektir?

    Üzüm görmek, Danyal (a.s)'a göre hayra ve helal mala işarettir. Mevsiminde siyah üzüm yediğini görmek üzüntü ve keder; mevsimsiz üzüm yediğini görmek hastalıktır. Bazı rüya tabircileri, mevsimsiz olarak siyah üzüm yediğini görmek nimet, hayır, menfaat ve olmasını istediği şeye sahip demektir. Zamansız beyaz üzüm yediğini görmek, eğer görülen hayra delalet eden bir şey varsa helal mal anlamına gelir. Kırmızı üzüm bunlar gibi yorumlanmaz.

    Kirmani: "Mevsiminde siyah üzüm görmek iyidir. Bir rivayete göre azda olsa üzüntüye delalet eder. Siyah üzümü mevsiminin dışında yediğini görmekse hastalık, hüzün ve korku anlamına gelir. Mevsiminde beyaz üzüm yediğini görmek hayır, mevsiminin dışında beyaz üzüm yediğini görmekse üzüntü ve keder anlamına gelir" demiştir.

    Bazı rüya tabircileri, görülen üzüm, kalın deriliyse zorluk ve sıkıntılarla elde edilen mal, ince ve berrak sulu ise mevki ve makam anlamına gelir. Çok tatlı ve saf olan her üzüm menfaat, mevki makam ve mal anlamına gelir, demişlerdir.

    Ağaçtan yapılmış bir sıkacakla üzüm sıktığını gören zalim bir hükümdara hizmet eder. Toprak veya tuğladan yapılmış bir sıkacakla üzüm sıktığını gören dindar ve adaletli bir padişaha yakın ve dost olur.

    Sıktığı üzümü bir küpe, cam kavonoza yada benzeri bir kaba boşalttığını görene padişah ya da hükümet maddi yardımda bulunur.