Kutlu doğum haftasında yapılacak ibadetler

Konusu 'Eğitim Konuları' forumundadır ve Adile tarafından 24 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Hayır’da yarışınız diyor Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam) Sizler de evinizde eşiniz ve çocuklarınızla birlikte bu hayırlı yarışa katılabilir, hafta boyunca kendinize belirleyeceğiniz hedeflere ulaşmaya çalışabilirsiniz. Haftanın sonunda ödül olarak belirleyeceğiniz küçük bir hediye, hem çocuklarınızı daha çok teşvik edecek, hem de Kutlu Doğum Haftası, güzel bir zaman dilimi olarak küçük kalbinde yer edecektir.

    * Kutlu Doğum haftası’nda yapılması gerekenlerin başında hiç şüphesiz ki, Salat-ü Selam getirmek geliyor. Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam) çokça anmalıyız.

    “Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin. “(Ahzab Suresi-56. Ayet)

    * Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam)'in ahlakı Kur’an ahlakıdır. Bu yüzden O’nu tanımanın en güzel yollarının başında, bize müjdelediği Kur’an-ı Kerim’i okumak gelir. Sadece okumakla kalmayıp, Kainatın Kitabı’nda yazılanları hayatımız'da uygulamamız gerekiyor.

    * Gönüllerin Sultanı’nın hayatını anlatan kitapları okumalı, videoları izlemeli, Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam)'in ve o dönemde yaşadıklarını anlamaya çalışmalıyız.

    *Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam)'ın hadisleri de gittiğimiz yolda adeta ışık niteliğinde. Hadislerini sıkça okumalı, anlamalı, Hadis-i Şerif’lerini hayatımızın ölçüsüne uydurmalıyız.

    *kutlu doğum haftasını başkalarına da hatırlatmak için, evinizde herhangi bir tatlı pişirerek, yanına belki Gül koyarak, komşularınıza dağıtabilir Onları da bu haftadan haberdar edebilirsiniz.

    Son olarak şunu belirtmek gerekir ki, Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam)'i sadece bir gün ya da haftalık değil, her zaman anmalı, Mahşer günü O’nun Şefaatine nail olmak için bütün hayatımız boyunca çabalamalıyız.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Nisan 2019