Kurban Bayramı Arefe Günü Yapılacak Dualar

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Eylül tarafından 29 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Eylül

    Eylül Moderatör

    Kurban Bayramı Arefe Günü Okunacak Dualar


    Hacca gidemeyen Müminler Arefe günü günü öğleyle ikindi arası kendini Arafat'ta kabul ederek Allah Azze ve Celle'nin rızası için iki rekat namaz kılar.

    Her rekatte 1 Fatiha suresi 3 "Kul ya eyyühel-kafirun." 10 İhlas suresi okur. Namaza şu niyet ile başlanır: "Ya Rabbi bugün şu saatlerde Arafat'ta binlerce Müslümanın "Lebbeyk" diye iltica ettiği zamanda aciz kulun orada bulunamadı. Bu kulunun ruhunu onlarla beraber kılıp benim ilticamı da onların ilticasına ilhak buyur. Orada afv-ı umumiye mazhar kıldığın kullarına beni de ilhak eyle Allahü Ekber."

    Namazda ardından: 70 defa:

    İstiğfar-ı şerif 11 ya da 70 Tevhid:

    لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ

    "Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihil-hayr. Ve hüve ala külli şey'in kadir"

    3 ya da 11 ya da 70 Tekbir:

    اَللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ وَِللهِ الْحَمْدُ "Allâhü ekber. Allâhü ekber. Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Allâhü ekber. Ve lillâhil-hamd"

    100 kere:

    سُبْحَانَ الَّذِى فِى السَّمَاءِ عَرْشُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى اْلاَرْضِ سُلْطَانُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى اْلاَرْضِ حُكْمُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْقَبْرِ قَضَائُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْقِيَامَةِ عَدْلُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْبَحْرِ سَبِيلُهُ سُبْحَانَ الَّذِى رَفَعَ السَّمَاءَ سُبْحَانَ الَّذِى بَسَطَ اْلاَرْضَ سُبْحَانَ الَّذِى لاَ مَلْجَأَ وَلاَ مَنْجَأَ مِنْهُ اِلاَّ اِلَيْهِ "Sübhânellezî fis-semâi arşuhû Sübhânellezî fil-ardı sultânühû Sübhânellezî fil-ardı hukmühû Sübhânellezî fil-cenneti rahmetühû Sübhânellezî fil-kabri kazâühû Sübhânellezî fil-kıyâmeti adlühû Sübhânellezî fil-bahri sebîlühû Sübhanellezî rafeas-semâe Sübhânellezî besetal-arda Sübhânellezî lâ melcee ve lâ mencee minhü illâ ileyh" Arefe günü öğleden sonra Hızır (a.s.) ile İlyas (a.s.)'ın buluştuklarında okudukları şu duâyı da mümkünse 100 kere okumalıdır:

    بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ يَصْرِفُ الصُّوءَ اِلاَّ اللهُ بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ يَسُوقُ الحَيْرَ اِلاَّ اللهُ بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ "

    Bismillâhi mâşâallâhü lâ yasrifüs-sûe illallâh. Bismillâhi mâşâallâhü lâ yesûkul-hayra illallâh. Bismillâhi mâşâallâhü lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym" Bundan sonra duâ yapılır. Arefe ve bayram geceleri mümkünse Hatm-i Enbiya Hatm-i İstiğfar yapmalı ve tesbih namazı kılmalıdır.

    (Hatm-i istiğfar 1001 kere) اَسْتَغْفِرُ اللهَ الْعَظِيمَ وَاَتُوبُ اِلَيْكَ

    "Estağfirullâhel-azıym. Ve etûbü ileyk" şeklinde istiğfar okumakla yapılır.)

    Arefe Günü Yapılacak Dualar.