Kuran-ı Kerim Kaç Yılında İndirilmeye Başlamıştır?

Konusu 'Kuran-ı Kerim ayetleri' forumundadır ve Eylül tarafından 18 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. Eylül

    Eylül Moderatör

    Kuran ı Kerim Kaç Yılında İndirildi ?

    Tamamı vahîylerden oluşan Kur’ân-ı Kerîm’in ayet ve sûreler halinde parça, parça indirilmesi 23 yıllık bir zamanı kapsamaktadır. “Biz Kur’an’ı insanlara dura dura okuyasın diye âyet âyet ayırdık ve onu peyderpey indirdik”(İsra suresi, 106. ayet)23 yıl süren Kur’an’ın indirilme sürecinin takriben olarak on iki yılı Mekke dönemi on bir yılı da Medine döneminde gerçekleşmiştir. Mekke döneminde vahyedîlen ayetler daha fazla başta tevhit olmak üzere inanç esasları, ölüm, hayat, cennet, cehennem ve kıyamet gibi konuları ele alır. Medine döneminde ise ibadetler, insanlar arası ilişkiler, toplumsal düzenlemeler ve ahlakî kurallarla ilgili konular ele alınır.

    Kur’ân-ın parça parça indirilmesi, ezberlenmesini, yazılmasını, emir ve yasaklarının kavranıp yaşanmasını kolaylaştırmıştr.

    Kur’an-ı Kerim eskiden deri parçaları, papirüs, düz ve geniş kemikler üzerine yazılmıştır. O dönemde Kur’an-ı Kerimi yazan kişiler vahîy katibi olarak isimlendirilmiştir.

    Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam Kur’an-ın yazılması ile bizzat ilgilenmiş hangi ayetin hangi sûreye konması gerektiğini söylemiştir.

    Kuran-kerim.