Kadir Suresi Ve Fazileti

Konusu 'Kuran-ı Kerim ayetleri' forumundadır ve Eylül tarafından 12 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Eylül

    Eylül Moderatör

    Mekke'de nazil olan Kadir Sûresinde peygamberlerin sonuncusu ve en üstünü olan Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v], semavi kitapların en seçkini olan Kur'an-ı Kerim indirildiği geçmektedir. Kadir Gecesi’nden bahseden Sure 5 ayettir. Kadir Sûresini okuyan bir insan süre-i şerife’nin adı gibi kadre erer.

    1- Kadir Süresini 10 sefer okuyan bir kimsenin bin küçük günahı bağışlanır.

    2- Kadir Süresini 100 sefer okuyan kimsenin kalbine ismi A'zamın ilham eder o insan dilediği kadar dua eder ve duası da kabul olur. Kısaca Allah, bu kimsenin hacetini istek dileklerini lutfederek verir.

    3- Cuma gecesi Kadir Süresini 1000 defa okuyan bir kimse Fahri Kainat Efendimiz [s.a.v]’i rüyasında görür.

    4- Kimin bir dileği var ise 41 defa Kadir sûresini okusun. Muradına nail olur.

    5- Sabah ve aksam namazların ardından 3 defa kadir sûresini okuyan kişi şeytanın şerrinden emin olur ve cümle sıkıntılardan necat bulur [kurtulmus olur].

    O halde kadir sûresini okuyanın bütün dilekleri verilir. Hastaysa iyileşir. Belalardan uzak kalır.Rızkı bol ve kolay olur.Sıhhat ve afiyeti devamlı olur.

    Kadir suresinde o gecede, kutsal kitap vasıtası ile, istisnasız bütün kişilere, gerçek mutluluğa ve ebedi hayata erişme yolları gösterilmiştir. Bütün bunlar, Kadir sûresinin sahip olduğu değerin ne kadar yüce olduğunu göstermektedir.Bu açıdan bakıldığında, böyle bir gecenin mahiyetini ve büyüklüğünü bizlerin tam olarak anlayamayacağı, onun değerini takdir edemeyeceği de net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.