Hz. Muhammed'in aile büyüklerini tanıyalım kısaca

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve Lasey tarafından 31 Ocak 2016 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) ailesi Mekke'nin sevilen ve sayılan ailelerinden biriydi. Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) dedesi Abdulmuttalip Kureyş kabilesindendi ve Mekke'nin en güçlü kabilelerinden biri olup şehrin yönetiminde söz sahibiydi.

    Abdulmuttalip'in çok sayıda çocuğu vardı. Ancak çocuklarının içinde Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) babası Abdullah'ı diğerlerine göre daha çok sever ve onunla daha fazla ilgilenirdi. Abdullah ahlakı erdemler yönünden örnek bir kişiliğe sahipti ve davranışlarındaki güzellik ve de insanlar ile iyi ilişkilerinden dolayı çevresinde sevilen biriydi.

    Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) annesi Amine Mekke'nin tanınmış ailelerinden birinin kızıydı ve çevresinde ahlaklı ve güzel bir kız olarak tanınırdı.

    Beden ve ahlaki güzellik bakımından örnek insanlardan olan Abdullah ile Amine evlendi ve bu evliliğin sonucu Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) doğdu. Fakat Abdullah Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) doğumunu göremedi ve Mekke dışına yaptığı ticaret yolculuğundan dönüşünde Medine'de hastalandı ve genç yaşta orada vefat etti.