Namaz Hacet Namazı nasıl ve ne zaman kılınır

Konusu 'Namaz kılmak' forumundadır ve Adile tarafından 17 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Hacet Namazı nasıl ve ne zaman kılınır

    Hacet dilet ve istek manasına gelir. Dünya ve ahiret için bir isteği olan biri isteği için Cenab-ı Allah’ın yarattığı nedenlere yapışır ve bu çerçevede yapılması gerekenleri yapar ve bununla birlikte dünyevi ve uhrevi tüm isteklerini karşılayanın Allah Azze ve celle olduğunu bilir ve dua kapısını çalar ve dua eder. Hacet namazı da bu tür bir isteği için kılınan namaza denir.


    Böyle bir isteği olan bir kimse yatsı namazından sonra 2 ya da 4 rekat namaz kılar, sonra Allah Azze ve celle'e sena ve Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'e salat ve selam getirdikten sonra hacet duasını okur ve istediğinin yerine gelmesi için Allah’a dua eder.

    Hacet namazı nasıl kılınır

    Hacet namazının perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde ya da kandil geceleri gibi duaların makbul olduğu gecelerde kılınması daha iyidir, ancak bütün gecelerde kılınabilir. Önce gusül abdesti alınır ve sonra hacet namazına niyet edilir.

    Hacet namazında şart olmamakla birlikte Namazda aşağıdaki ayetler okunur:

    1. Rekatta: Subhaneke, Fatiha suresi, üç ayetel kürsi
    2. Rekatta: Fatiha suresi, İhlas, Felak , Nas.
    Rekatin sonunda : Ettehiyyatü
    3. Rekatta: Subhaneke, Fatiha suresi, ihlas, Felak, Nas.
    4. Rekatta: Fatiha suresi, İhlas, Felak, Nas.


    Hacet duası okunuşu:

    "Lâ ilâhe illallahül-halimül-kerimü. Sübhânellahi Rabbil-'arşil-'azîm. El-Hamdü lillahi Rabbil-'âlemîn. Es'elüke mûcibâti rahmetike. Ve'azâime mağfiretike. Vel-ganîmete min külli birrin. Ves-selâmete min külli ismin. Lâ teda'lî zenben illâ gafertehü. Ve lâ hemmen illâ ferrectehü. Ve lâ hâceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ yâ erhamer-Râhimîn."

    Hacet duası meali:

    "Halim ve Kerim olan Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Büyük Arş'ın Rabbi Allah, noksanlıklardan münezzehtir. Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Senden rahmetinin gereği olan şeyleri istiyorum. Yine mağfiretinin çeşitlerini, her iyilikten elde edinmeyi ve her günahtan selameti de senden isterim. Bağışlamadığın bir günah ve gidermediğin bir üzüntü bende bırakma. Rızana uygun olan benim dilek ve hacetimi de yerine getir, ey merhamet edenlerin en merhametlisi."