Cennet nimetleri ile ilgili ayetler

Konusu 'Kuran-ı Kerim ayetleri' forumundadır ve Eylül tarafından 24 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Eylül

    Eylül Moderatör

    Cennette ademoğlunun nefislerinin hoşuna gidecek, canlarının istediği ve arzuladıkları son derece lezzetli pek çok yiyecek olduğu Kur’an-ı Kerim’de ve 'Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselamin hadislerinde bildirilir. Özellikle dünyada da makbul yiyecekler arasında olan et ve meyvenin her çeşidi cennet ehline bol bol sunulacaktır. Allah’u Azze ve Celle ayetlerinde cennet ehline yapılan bu ikramların güzelliğini şöyle haber verir:

    Orada nefislerinizin arzuladığı herşey sizindir ve istediğiniz herşey de sizindir. [Fussilet Suresi, 31]

    Onlar nefislerinin arzuladığı (sayısız nimet ) içinde ebedi kalıcıdırlar. [Enbiya Suresi, 102]

    Cennetin neresine bakarsanız bakın, bol nimet ve büyük saltanat görürsünüz. [İnsan 20]

    Mümin olarak salih amel işleyeni, sıkıntısız güzel bir hayat içinde yaşatacağız. Bunları, yaptıklarının en güzeli ile mükafatlandıracağız. [Nahl 97]

    (Ey Muhammed) iman edip salih amellerde bulunanları müjdele. Gerçekten onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Kendilerine rızık olarak bu ürünlerden her yedirildiğinde: "Bu daha önce de rızıklandığımızdır" derler. Bu, onlara, (dünyadakine) benzer olarak sunulmuştur. Orada, onlar için tertemiz eşler vardır ve onlar orada süresiz kalacaklardır. (Bakara Suresi, 25)

    İşte, yaptıklarınız dolayısıyla mirasçı kılındığınız cennet budur. Orda sizin için birçok meyveler vardır; onlardan yiyeceksiniz. (Zuhruf Suresi, 72-73)

    İşte hesap günü size va'dedilen budur. Şüphesiz bu, Bizim rızkımızdır, bitip tükenmesi de yok. (Sad Suresi, 53-54)
    Cennetin meyvesindan koparınca, yerine yenisi biter. [Ramuz el-Ehadis-1, s. 98/9

    İşte onlar; onlar için bilinen bir rızık vardır. Çeşitli-meyveler. Onlar ikram görenlerdir. Nimetlerle donatılmış (naim) cennetlerde . (Saffat Suresi, 41-43)