Aşure günü edilecek dualar

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Eylül tarafından 15 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Eylül

    Eylül Moderatör

    Muharrem ayı, hicri yılın 1.ayıdır. Bu ayın 1.gecesi, akşamla yatsı namazı arasında (yani Zilhîcce'nin son gününü, Muharrem'in 1.gününe bağlayan gece) Allahü Teala rızası için 2 rekat namaz da kılınır. Aşure gününde okunacak dualar şöyledir:

    - Aşure Günü Duası Okunuşu:

    “Allahumme mâ amiltü min amelin fî hâzihis-seneti mimmâ neheytenî anhü ve lem terdahû ve lem tenhehû, ve hamilte annî ve afevte ba’de kudratike alâ ukûbetî ve deavtenî ilet-tevbeti ba’de cür’etî alâ ma’sıyyetike, Allahümme innî estağfiruke minhü fağfirhü lî, ve mâ amiltü fîhâ mimmâ terdâhü ve ve’adtenî aleyhis-sevâbe, fetekabbelhü minnî velâ takta’ racâî minke yâ kerîmü.”

    Aşure Günü Duası Anlamı:

    “Allah’ım bu sene içerisinde işlediğim ve beni sakındırdığın şeylerden sakınmadığım, razı olmadığın ve hoşlanmadığın şeyler işledimse beni affeyle. Bana yüklediğin vazifelerden dolayı beni affettin ve beni tevbeye çağırdın, çeşitli günahlar yaptıktan sonra tevbemi kabul buyurdun. Allah’ım Sana istiğfar ederim, Senden bağışlamanı isterim. Beni bağışla, razı olduğun amellerden işledimse bana vaad ettiğin sevabı benden kabul et. Umudumu Senden kesme Kerîm olan Allahım.”


    - Aşure Günü Duası Okunuşu:

    Elhamdulillahi Rabbil Alemin…Vessaletü Vesselamü Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Elahi Ve Sahbihi Ecmain…

    Allahümme Entel Bediyül Gadim….El Hayyul Kerim…El Hannanül Mennan…Ve Hezihi Senetün Tecidetün Es Elüke Fihel İsmete Mineşşeytanirracim….

    Vel Avna Ala Hezihil Nefsil Emmareti Bissü İ Vel İştiğale Bima Yugarribüni İleyke Ya Zel Celali Vel İkram…

    Bi Ramhmetike Ya Erhamer Rahimin…Ve Salllahü Ala Seyyidina Ve Nebiyyina Muhammedin Ve Ala Elahi Ve Sahbihi Ve Ehli Beytihi Ecmain…

    Aşure Günü Duası Anlamı:


    Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salatü selam onun biricik Rasül'ü Efendimiz (S.a.v) ve onun Aline eshabına olsun.

    Kendinden evvel hiçbir varlık olmıyan varlığı,hayatı,kullarına keremi,ziyade merhameti,nimetler bagışlaması sonsuz ve devamlı olan sensin Allah'ım

    İşte bu yeni yıldır ki,bu yıl boyunca huzurundan kovulmuş şeytandan beni korumanı,daima kötülüğü emreden nefsime galip olmam için yardımını ve beni sana yaklaştıran işlerle meşgul olmamı,senden dilerim..Ey Celal ve ikram sahibi Allah'ım….

    Ey Erhamur Rahimin olan Rabbim rametinin bereketiyle duamızı kabul et…
    Allah'ım selamı Hz Muhammed Mustafa (S.a.v)ın ve onun Alinin Ashabının Ehli Beytinin üzerine olsun..