Amenerrasulü'nün Fazileti Hakkında Hadisi Şerifler

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve Lasey tarafından 12 Şubat 2016 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Amenerrasulü'nün Fazileti

    Bakara Suresi’nin iki yüz seksen beşinci ayeti, “Amene’r-Rasulü” iman ve itikad edilmesi zaruri olan esasları; 286. ayeti de 7 dua cümlesi bildirmektedir. Allah Azze ve celle'nin kullarına lutfettiği kolaylıkları, kulların da Kerim ve Rahim olan Allah’a nasıl dua, tazarru ve niyazda bulunacaklarını telkin buyurmaktadır.

    Bu iki ayet Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla nazil olmamış, Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) bunları Mirac gecesinde vasıtasız işitmişlerdir.

    Nitekim hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur: “(Mirac gecesinde) Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) üç şey verildi: Beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti (amenerrasulü...) ve ümmetinden, Allah Azze ve celle'ye hiçbir şeyi şirk (ortak) koşmayanların büyük günahlarının bağışlanacağı.”

    Bakara suresi nazil olup Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) her dua cümlesini okudukça Cenab-ı Allah “Duanı kabul ettim.” buyurmuştur.

    Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:

    “Allah Azze ve celle Bakara Suresi’ni iki ayet (amenerresulü) ile sona erdirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, hanımlarınıza ve çocuklarınıza öğretiniz. Çünkü bunlar hem büyük rahmettir, hem Kur’an’dır, hem duadır.”

    “Kim üzüntü ve keder anında ayetü’l-Kürsi ve Bakara Suresi’nin sonu(ndaki iki ayeti: amenerresulü)nü okursa Allah Azze ve celle ona yardım eder.”

    “(Bakara Suresi’nin sonundaki) Bu iki ayet bir evde üç gece okunmazsa o eve şeytan yaklaşır.”

    Hz. Ali (k.v.) buyurdular ki: “amenerrasulü’yü okumadan uyuyacak aklı başında bir Müslüman bulunacağını sanmıyorum. Muhakkak o iki ayet arşın altındaki bir hazinedendir.”

    Cebrail (a.s.) Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) Bakara Suresi’nin sonunda ‘amin’ demesini telkin etmiştir.